Omschrijving
Dit cavahuis oogst zijn druiven net voor de volledige rijpheid, omdat oxidatie van de druif of het sap het grootste gevaar is voor een cava. Dit resulteert in een laag alcoholische wijn. Xarel.lo afkomstig van ecologische wijngaard van 4 ha groot: Font Jui. Productie van 4500 flessen. Wordt niet elk jaar gevinifieerd.
Vinificatie
4 maanden op Franse eiken vaten van 300 liter bij een temperatuur van 16°C.
Proefanalyse
Xarel.lo staat gelijk aan kruidigheid en volheid. Infusie van geuren en smaken. Rijp steenfruit en florale toetsen geven een zeer complex geheel met een fijne ‘oaky’ toets. In de smaak spreken we over een zeer jeugdige stijl, verrassend zelfs. Dit is toe te schrijven aan het Xarel.lo-karakter. Complex, mediterraan, fraîcheur en mineralig zijn de vier trefwoorden voor deze wijn.
Bewaarpotentieel
5 jaar.
Serveren
In een bourgogneglas. Best decanteren net voor het schenken.