Omschrijving
Een restzoete Spaanse wijn die traditie en innovatie verenigt. Traditioneel werd er in de regio een zoete wijn gemaakt als een vin de paille. Vandaag wordt deze techniek op een intelligente manier verenigt met meer moderne technieken.
Vinificatie
-Een deel van de Verdejo wordt te drogen gelegd op matjes in de bodega.
-Een ander deel van de Verdejo wordt gedurende 10 dagen op een temperatuur van -4°C gehouden. Bij het persen, blijft het water bevroren, terwijl de suiker uitgeperst wordt.
-De Moscatel wordt laat geoogst (vendimia tardia) in december.
Van deze drie wijnen wordt een coupage gemaakt. Deze wordt gelagerd op Franse eik.
Proefanalyse
Mooi goudgeelkleurig. In de neus zeer mooie zoete tonen van pâtisserie, vijgen, sinaasappelzeste. In de mond zeer zoete aanzet met toch mooie aciditeit. Breed op het pallet met een subtiele hint van de eiklagering. Complexe afdronk.
Bewaarpotentieel
10 jaar.
Serveren
Fris te serveren