Omschrijving
Dit is de 'vin village' uit Bierzo, made by Oriol en Susana. Ze gebruiken vieilles vignes afkomstig uit het dorpje San Lorenzo de Bierzo. Kalkhellingen als voornaamste ondergrond. Mencía in hoofdzaak met een klein beetje Palomino, aanwezig op de hoeken van elke wijngaard met oude stokken in deze regio. Dit is niet de gestructureerde en stevige Mencia zoals we hem vinden in Corullon, doch een meer vloeiende stijl met meer sappigheid. Zoals de traditionele Mencia's die vroeger in kastanjehout werden opgevoed.
Vinificatie
Vergisting en maceratie van hele trossen gedurende 10 weken. Enkel met autochtone gisten en geen toevoeging van sulfiet. Rendementen van 25 hl/ha. Elevage op grote oude houten foudres gedurende 16 maanden.
Proefanalyse
2018 is voor hen het beste jaar tot nog toe. Mooi donkerrood van kleur, helder en transparant. In de neus eerst wat discreet, maar daarna na walsen, een explosie van rood fruit, fijne bosaardbeien, frambozen en wat aardse tonen. In de mond zeer sappig met veel smaak. Lange afdronk met mooie zuren. Drinkwijn met veel sérieux.
Bewaarpotentieel
4 à 6 jaar.
Serveren
Best karafferen zodat de wijn kan evolueren en openkomen.