Omschrijving
Coma Alta is het kleine broertje van Coma Blanca, maar van een andere vader. Vroeger was het Viognier die een dominante rol speelde, maar sinds millésime 2012 werd een grondige wijziging doorgevoerd en bestaat de wijn voor 100% uit Garnatxa blanca. De wijn is iets frisser en vlugger toegankelijk dan de Coma Blanca. Coma staat voor een dal en Alta slaat erop dat het hoger gelegen is.
Vinificatie
30% van de wijn gaat 6 maanden op Franse eiken vaten van 500 liter, 'sur lies'.
Proefanalyse
Een boeket van specerijen, bloemen en rijp steenfruit (perzik) afgelijnd door de Franse eik. Volmondig, vulling en balans, met het zuiderse jasje van witte Grenache. Een stevige knaap die best dienst doet als maaltijdwijn. Goed te combineren met harde kazen en wit vlees.
Bewaarpotentieel
6 jaar.
Serveren
12°C in een karaf; zeker niet te fris schenken.