Omschrijving
Elixir is de perfecte symbiose tussen 2 terroirs : de arme zandbodems van Chipiona en de kalkbodems van Sanlucar. Het is de meest geparfumeerde wijn, met een verrassende volheid, complexiteit en lengte.
Vinificatie
Kleine rendementen van 1500 à 2500 liter per hectare, zeer ongewoon voor deze regio. Gisting en lagering op oude Bordelese vaten. Spontane fermentatie zonder tussenkomst of interventie en minimale toevoeging van sulfiet. De wijnen worden ongefilterd en zonder koude stabilisatie gebotteld.
Proefanalyse
Lichte kleur met wat troebelheid in het glas. In de aanzet een complex samenspel van bloemige en druivige tonen van de Moscatel en zeer zilte en mineralige kenmerken van de Palomino. Zelfs strakke zuren, zeer ongewoon in de smaak. Bij walsen nog meer complexiteit en nuances. Zeer verrassend en aangenaam. Verbazende lengte. Groots!
Bewaarpotentieel
Kan nu reeds gedronken worden.
Op zijn hoogtepunt in 2022.
Nog bewaarpotentieel tot 2025.
Serveren
Alejandro Muchada raadt aan om de flessen 2 weken te laten rusten na levering en daarna pas te openen. Eens de wijn open is, verandert hij na enige tijd en wordt hij na een aantal dagen zelfs nog complexer. Zeer merkwaardig !