Omschrijving
Wordt enkel gemaakt in topjaren. Geen houtlagering maar een lange bewaring ‘sur lies’ op lage temperaturen in inox tanks, zorgen voor dit unicum uit Noordwest-Spanje. Komt pas na 6 jaar op de markt.
Vinificatie
De druiven worden manueel geplukt in de pergolawijngaarden. De vinificatie gebeurt in inox cuves op een koele temperatuur waarna er een rijping de gistcellen volgt van minstens 36 maanden.
Proefanalyse
Dit moet het mooiste zijn wat er in Rias Baixas kan geproduceerd worden. Een bekende wijnfanaat beschreef deze wijn als een hybride tussen Riesling en Sancerre: een symbiose van de positieve elementen van beide wijnen. Weelderige geuren die zich in complexiteit en finesse ontplooien: bloemen, citrus, hints van petroleum, exotische accenten en vooral diepgang. Sappig en druivig bij het eerste contact, breed in smaak, dichtheid met een finale om u tegen te zeggen.
Bewaarpotentieel
Deze wijn is perfect te drinken als hij op de markt komt, maar ontplooit zich uitstekend na 8 jaar.
Serveren
12°C. Jong verplicht enkele uren vooraf te decanteren.