Omschrijving
Wordt enkel gemaakt in topjaren. Geen houtlagering maar een lange bewaring ‘sur lies’ op lage temperatuur op inox zorgen voor dit unicum uit Noordwest-Spanje. Komt pas na 6 jaar op de markt.
Vinificatie
Inox cuves voor minstens 36 maanden 'sur lies'.
Proefanalyse
Dit moet het mooiste zijn wat er in Rias Baixas kan geproduceerd worden. Een bekende wijnfanaat beschreef deze wijn als een hybride tussen Riesling en Sancerre. Een symbiose van de positieve elementen van de twee wijnen. Weelderige geuren die zich in complexiteit en finesse ontplooien. Bloemen, citrus, hints van petroleum, exotische accenten en vooral diepgang. Sappig en druivig bij het eerste contact, breed in smaak, dichtheid met een finale om u tegen te zeggen.
Bewaarpotentieel
Deze wijn is perfect te drinken als hij op de markt komt, maar ontplooit zich uitstekend na 8 jaar.
Serveren
12°C. Verplicht enkele uren vooraf decanteren wanneer de wijn jong is.