Omschrijving
Deze Albariño is de basiswijn, al is dat misschien wat negatief uitgedrukt. Deze wijn bulkt van kwaliteiten. Pazo betekent domein in het Galicisch.
Vinificatie
De druiven worden manueel geplukt in de pergolawijngaarden. De vinificatie gebeurt in inox cuves op een koele temperatuur waarna er een rijping de gistcellen volgt van een vijftal maanden.
Proefanalyse
Lichtgeel gekleurd met een verfijnde minerale neus, granny smith, silex, pitfruit, lychee en een toetsje papaja. Een zeer crispy smaakpatroon met karakter en vulling in het midden. Lieflijk, fruitig en droog smaakpatroon met mineralige finish. Een toppertje als we over de Albariño-druif spreken. In het voorjaar 2013 mocht ik nog een vergeten fles van de jaargang 1998 ontkurken. Prachtig en compleet zonder slijtage!
Bewaarpotentieel
Deze wijn is perfect jong te drinken, maar ontplooit zich uitstekend na 3 jaar en meer. Tot 2020.
Serveren
Fris (12°C), eerste 3 jaar na botteling best decanteren.