Omschrijving
Arbossar is gemaakt van 100% Carinyena of Carignan, vrij uitzonderlijk te vinden. De wijngaard ligt tussen de 300 en 350 meter hoogte en is een steile helling met noord expositie. Het resultaat is dus vrij apart !
Vinificatie
Biodynamisch. De druiven worden niet ontritst en met hele trossen gevinifieerd. Daarna tijdens de vinificatie lange maceratie voor de gisting zonder toevoeging van enzymes of gisten. Geen remontages of pigeage tijdens de gisting. Volledig non-interventionistisch. Dit is ook de enige manier om dit soort finesse in een wijn uit Priorat te krijgen.
Proefanalyse
Redelijk hard bij een eerste approach, maar opent zich lieflijk bij het walsen. Mooi rood fruit, ook in de mond, met wat harde tannines die soepel worden bij de aanraking met zuurstof. Schitterend complexe en mineralige wijn met veel verfijning, maar te proeven met het nodige geduld !
Bewaarpotentieel
15 à 20 jaar.
Serveren
In een Bourgogneglas.