Omschrijving
De vin village van Terroir al Limit in het wit. Bestaat hoofdzakelijk uit de Mediterrane en kruidige Pedro Ximénez, aangevuld met een ietsje Moscatel de Alejandria. Mineralige verfijning ten top !
Vinificatie
De Pedro Ximénez werd geperst in een oude verticale pers. De druiven worden zachtjes met de voeten gekneusd gedurende één uur, waarbij de pers zachtjes gevuld wordt met de niet onriste druiventrossen, waarna er zachtjes geperst wordt. Gedurende het hele proces is er een interactie tussen extractie, oxidatie en maceratie, die deze wijn zijn specifieke expressie geeft. De Muscat wordt identiek gevinifieerd als rode wijn volgens een oude techniek, ontwikkeld in Bourgogne. Hele niet ontriste trossen worden in bakjes van 10 kg zachtjes in houten fouders gelost. Als het vat vol is, wordt het bedekt en wordt er gewacht op een spontante gisting met enkel de autochtone gisten. Na gisting wordt er geen pigeage of remontage gedaan. Na de gisting, worden de druiven geperst
en wordt al de schillen weggenomen van de hele trossen, waarna deze opnieuw worden vergist voor een 2e gisting zonder de schillen.
Proefanalyse
Zeer mineralige aanzet. Mediterraan, kruidig met een hint van steranijs en groene kruiden. Zeer fijn, met ultra-elegante tannines. Perfect fijne textuur. Mooie lengte met veel terroirexpressie.
Bewaarpotentieel
Tenminste tot 2023.
Serveren
Best karafferen. Langzaam in een groot glas schenken op een temperatuur van ongeveer 14°.