Omschrijving
Terroir. Net zoals in Spanje is dit eveneens een revolutionair begrip in Zuid-Afrika. En net zoals onze pionier-wijnmakers in Spanje, speelden ook Eben Sadie en The Sadie Family in Zuid-Afrika een pioniersrol. Columella is het vlaggenschip van dit kleine wijndomein. Beperkte productie, hoge kwaliteit.
Vinificatie
Handpluk in kleine mandjes. Gisting met autochtone gisten in open cementen bakken van 3300 liter gedurende 3 weken. Maceratie van nog eens 3 weken erna. Geen toevoegsels. Malolactische gisting in de eiken vaten (5% nieuwe eik). 12 maanden lagering op Franse eik. Daarna wordt de wijn op grote houten foeders gelagerd voor nog eens 1 jaar met een rijping op de gistcellen. Na 2 jaar wordt de wijn dan gebotteld, zonder filteren of klaren.
Bewaarpotentieel
20 jaar.
Serveren
2 uur vooraf karafferen. Schenken in een groot glas.