Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën




















Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties
























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen
















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven


































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Don P.X. Artesanal (75 cl.)

Don P.X. Artesanal 1966 (75 cl.)

Domein : Toro Albalá Bekijk dit domein
Appellatie : D.O. Montilla-Moriles Bekijk deze appellatie
Streek : Andalucía Bekijk deze streek
Categorie : Restzoete Spaanse wijn Bekijk deze categorie
Download : Technische fiche in PDF Download

Uitverkocht

Assemblage : 100% Pedro Ximenez
Maat : 75 cl.
Jaar : 1966
Flesafsluiter : Kurk
Alcoholpercentage : 17%
Pakeenheid : 1
Biologisch
*
*
*
*
Verzenden
Omschrijving

P.X. is de afkorting voor Pedro Ximenez = Pieter Siemens; druivenstokken die door hem
werden achtergelaten in de 15e eeuw in Andalucia werden naar hem genoemd. De Don
PX is een voorbeeld van hoe ver men in restsuikergehalte kan gaan met deze druif.

Vinificatie

Vatrijping van meer dan 40 jaar. De druiven worden na de oogst enkele weken te drogen
gelegd op matjes en verliezen aan water maar winnen aan suikers. Na een persing (idem als olijfolie) start de alcoholische gisting die wordt stopgezet door het toevoegen van zuivere wijnalcohol. Gemuteerde wijn.

Proefanalyse

Diepbruin, zwart van kleur, met een olieachtige consistentie. Het boeket plooit zich alsmaar verder open en is op zich een leerschool van geuren. Open, toegankelijk en direct van smaak. De sterke concentratie weet zich toch te verfijnen in structuur door de subtiele en fijne structuur van zuren die haast niet merkbaar is. De complexe geuren vinden hun verlengstuk in de mond met een impressionante lange finish. Een winterse restzoete Spaanse wijn voor bij stevige desserten, type chocolade, noten, karamel en gedroogde vruchten. De smaakanalyse is een
verlengstuk van de Gran Reserva 1982 met een pak meer complexiteit en diepgang.

Bewaarpotentieel

Oneindig lang houdbaar, zoals Vintage Madera. Tevens na het openen van de fles kan de
wijn nog ruim 1 jaar open bewaard worden.

Serveren

Fris, 8°C.

Gerecht suggesties
Ook beschikbaar

Publieke beoordelingen

Voor dit product zijn nog geen beoordelingen. Log in en geef de eerste beoordeling. Inloggen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.