Omschrijving
Javier Alen, de eigenaar van Viña Mein, huurde de jonge bende van Comando G (Daniel Landi, Fernando Garcia) in om topwijnen te maken op zijn domein in Ribeiro. Eerste resultaat is Tega do Sal 2014.
Vinificatie
De oogst vond plaats op 2 tijdstippen om op die manier optimale rijping van de trossen te bekomen. Na de oogst, doorgedreven selectie. Persen van hele trossen. Gisting en élevage op oude fouders van 500 en 600 liter. Gisting enkel met autochtone gisten. 9 maanden rijping. productie van 2750 flessen.
Proefanalyse
Lichtgeel en briljant van kleur. Eerste aroma's van bloemen en witte pitvruchten met een vleugje citrus. Daarna licht exotische toetsen van Lychee en mango. Rond en volmondig, met veel fruit, evenwicht en mineraliteit. Vooral een fraîcheur en krokante zuren die de wijn lengte en diepgang geeft.
Bewaarpotentieel
Deze wijn is op zijn best na enkele jaren flesrijping. Tot 5 jaar na botteling.
Serveren
12°C en karaferen in zijn eerste 3 levensjaren.