Omschrijving
Uitzonderlijke wijn in alle betekenissen. Geen enkel ander domein maakt iets gelijkaardig! Fermentacion lenta betekent "trage gisting". Het resultaat is een droge Pedro Ximénez met het echte karakter van de variëteit die normaal vooral zoet is. Zeer origineel !
Vinificatie
De Pedro Ximénez druiven worden 21 dagen extra gerijpt op de wijnstok en worden handgeplukt in kistjes van 15 kg. Elke dag wordt er 30 liter extra in het vat gedaan zodat men echt een trage gisting krijgt. Daarna gaat de wijn op eiken vaten en krijgt hij gedurende 6 maanden bâtonnage op zijn gistcellen.
Proefanalyse
Lichtgeel van kleur. Aroma's van droge Chenin, kleine honingtoets. Lijkt zoet in de mond, maar zet dan droog aan. Wat een verrassing ! Vol in de mond met veel vulling. Zowel de zilte toetsen van de zee als het kruidige/zoetige van de Pedro Ximénez is zeer aanwezig. Unieke smaakpatronen die men in geen enkele andere wijn vindt.
Bewaarpotentieel
3 à 4 jaar
Serveren
Fris serveren.