Omschrijving
Vinificatie
Deze brandy is absoluut uniek zowel in zijn stijl als in zijn productie. Waar de meeste brandy’s van de druif Airén of Palomino gemaakt worden, is deze brandy gedistilleerd vanaf een zoete Pedro Ximénez-wijn. De distillatie gebeurt klassiek in koper ketels (2x gedistilleerd). Daarna rijpt deze in 750L kastanje vaten, waar voordien zoete Pedro Ximénez-wijn in werd bewaard. Deze geeft dus ook het puntje zoet. De brandy blijft hier voor 12 jaar in rijpen. Hiervan wordt er 2100L geselecteerd die nog eens 13 jaar in Amerikaanse eiken vaten zal rijpen. Na dit lange en meticuleuze proces worden er jaarlijks slechts 3000 flessen gebotteld.
Proefanalyse
Typische brandy kleur, misschien net iets dieper. Bijzonder complexe aroma’s van rozijnen, pruimen, abrikoos, toast en een zoete kruidigheid. In de mond ervaren een we een filmend maar zacht gevoel, ondanks het alcoholgehalte. De subtiele zoetigheid van de Pedro Ximénez solera draagt bij tot de complexiteit en diepgang. Een unieke brandy met een minutenlange afdronk.
Bewaarpotentieel
Oneindig!
Serveren
In een kegelvormig glas aan 18°