Omschrijving
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven te drogen gelegd op matten tussen de wijnstokken zodat de druiven bij het indrogen ook momenten van schaduw kennen en hun zuren behouden. De trage uitdroging van deze druiven concentreert de suikers, zuren en aroma’s. Van elke ton druiven blijft er uiteindelijk 300kg over. Deze worden dan in kistjes naar de wijnkelders gebracht. Hier worden deze gedroogde druiven geperst en haalt men uiteindelijk 200L sap uit. De vinificatie gebeurt in open top eiken vaten die na een tijdje bedekt worden om de vinificatie te vertragen en zo ook de verse fruitaroma’s te behouden.
Proefanalyse
Gouden kleur. Veel fruit zoals perzik, abrikoos, en rijpe pruim. Een subtiele amandel/toast toets van het vat. Veel balans in deze zoete Pedro Ximénez waar het fruit primeert, maar geen oxidatieve aroma’s. Een mooi aciditeit geeft deze wijn een frisse finish, die de zoetigheid mooi uitbalanceert.
Bewaarpotentieel
25 jaar
Serveren
8-10°