Omschrijving
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven te drogen gelegd op matten tussen de wijnstokken zodat de druiven bij het indrogen ook momenten van schaduw kennen en hun zuren behouden. De trage uitdroging van deze druiven concentreert de suikers, zuren en aroma’s. Van elke ton druiven blijft er uiteindelijk 300kg over. Deze worden dan in kistjes naar de wijnkelders gebracht. Hier worden deze gedroogde druiven geperst en haalt men uiteindelijk 200L sap uit. De vinificatie gebeurt in open top eiken vaten die na een tijdje bedekt worden om de vinificatie te vertragen en zo ook de verse fruitaroma’s te behouden. De wijn wordt hierna verder 15 jaar gerijpt in Amerikaanse en toegevoegd aan de Solera die in 1918 gestart werd. Elk jaar wordt er een klein aantal flessen gebotteld (de helft van wat wettelijk mag) van deze unieke Solera.
Proefanalyse
Intense en diepe mahonie kleur. Heel intense en complexe aroma’s zoals gebrande koffie, donkere chocolade, gedroogd fruit zoals abrikoos, rozijnen, pruimen. Het alcoholgehalte is in de mond nauwelijks merkbaar, maar vooral de complexe smaken die ook hier terugkomen. De zoetheid wordt mooi uitgebalanceerd door fijn zuren, met een eindeloze afdronk.
Bewaarpotentieel
Oneindig!
Serveren
8-10°