Scroll To Top
Even geduld.

Ik ben aan het laden.

Categorieën
OK
Selecteer één of meerdere categorieën























Selecteer één of meerdere categorieën
OK
Appellaties
OK
Selecteer één of meerdere appellaties




























































Selecteer één of meerdere appellaties
OK
Smaakprofielen
OK
Selecteer één of meerdere Smaakprofielen

Rode wijn



Witte wijn



Restzoete wijn



Rosé wijn


Selecteer één of meerdere Smaakprofielen
OK
Domeinen
OK
Selecteer één of meerdere domeinen




















































































































Selecteer één of meerdere domeinen
OK
Druiven
OK
Selecteer één of meerdere druiven




























































































































































































Selecteer één of meerdere druiven
OK
Gerechten
OK
Selecteer één of meerdere gerechten

Vis




Schaal- en schelpdieren









Vlees









Dessert










Aperitief


Bereiding








Selecteer één of meerdere gerechten
OK
Prijsklasse
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK
Bepaal uw prijsklasse:
OK

Enkele wijnen van Cellers Augustus-Forum

Toon onze 43 wijnen

Appellaties Cellers Augustus-Forum

Omschrijving Cellers Augustus-Forum

Een van de voorlopers in Penedès. Vooral bekend om hun Chardonnay, die zonder meer de beste in Spanje mag genoemd worden. Vandaag maken hun topwijnazijnen Forum meer dan de helft van hun omzet uit!

Geschiedenis Cellers Augustus-Forum

In 1990, toen dit project pas startte, was het nog zoeken naar kwaliteitswijnen in Catalunya. Buiten een aantal grote industriële bedrijven was er weinig te vinden. Joan Roca en Josep Puig besloten na hun terugkeer uit Chili, samen met een aantal vrienden-vennoten (o.a. heel wat topchefs uit Barcelona) een kleinschalig wijndomein te beginnen waar kwaliteitswijnen werden gemaakt met druiven uit eigen wijngaard, een beetje in de stijl zoals de Franse châteaux. Ze keerden terug naar hun roots in de Baix Penedès en kochten een stuk met enkel arme gronden. Iedereen verklaarde hen voor gek, maar zij wisten dat van de armste gronden de beste wijnen komen. In El Vendrell, tegen de flanken van het dorpje Sant Vicenç en met zicht op zee, besloten ze hun wijngaarden aan te planten. Ze kozen voor de (op dat moment) moderne Franse cépages als Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. Bijkomend voordeel: doorheen het domein waren de resten te vinden van de Romeinse Via Augusta die vroeger van Cádiz naar Rome liep. In nauwelijks een paar jaar tijd nestelden ze zich aan de top van de Spaanse wijnen, en daar zitten ze vandaag nog steeds. Bijna per toeval begonnen ze ook wijnazijn te maken met toevoeging van zoete druivenmost, totdat ook deze steeds meer en meer succes kreeg. De Forum was geboren ! Het productieproces en resultaat zijn uniek: de wijnazijn rust gedurende jaren op eiken vaten via een solerasysteem. De Forum-azijn is vandaag voor het domein zelfs belangrijker dan de wijnproductie !

Varieteiten

Er worden voornamelijk Franse variëteiten gebruikt, hoewel ze de afgelopen jaren ook zijn begonnen met het maken van wijnen met lokale variëteiten (Xarel-lo, Garnacha, Macabeo, Malvasia de Sitges, Ull de Llebra ...)

Het perceel van Avgvstvs ("les Deveses") biedt een prachtige wijngaard van 12 hectare, waarvan 1/3 Chardonnay, 1/3 Cabernet Sauvignon, 1/5 Merlot en de rest Cabernet Franc. De andere druivensoorten zijn niet aanwezig op deze boerderij, al hebben ze wel contracten met de eigenaren van de percelen en volledige controle over de wijngaarden.

Terroir

De wijngaarden van Les Deveses hebben keiige, ondiepe bodems en een zeer goede drainage; hierdoor is er automatisch een laag rendement over het hele gebied. De stenen zijn afkomstig van kalkafzettingen.

Het klimaat is mediterraan. De zee ligt vlakbij (4 km), wat een grote invloed heeft op de rijping van de druiven, aangezien de zeebries de hoge zomertemperaturen tempert en voor zachte winters zorgt.

Vinificatie

De Chardonnay en Xarel.lo worden vergist op eiken vaten. De Chardonnay krijgt ook zijn malolactische gisting op eikenhouten vaten. Hierna volgt een élevage van 4 tot 5 maand op eiken vaten.

De rosé, gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon, wordt vergist aan lage temperatuur na een maceratie van ongeveer 10 tot 20 uur. De rode wijnen krijgen een vatrijping tussen de 6 à 20 maanden, al naargelang de cuvée.

FORVM AZIJNEN: Voor de beste azijn heb je wijnen nodig van hoge kwaliteit. Met deze filosofie overtuigt Cellers Avgvstvs Forvm al meer dan 25 jaar de meest veeleisende smaakpapillen en de meest gerenommeerde chefs van over de hele wereld. FORVM zijn unieke azijnen die tot doel hebben aromatisch te verrijken, smaken te versterken bij uw creaties en zo unieke en verrassende gerechten te maken. Deze azijnen zijn aanwezig in meer dan 36 landen en worden dagelijks gebruikt in de beste keukens.

Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen
Cellers Augustus-Forum - Spaanse wijnen

Winkelmandje

Het product is maal toegevoegd aan je winkelmandje.
Verder winkelen Winkelmandje

Winkelmandje

Uw perfecte wijn vinden?

Geef ons 30 seconden van uw tijd en wij helpen u graag.

Ja, help mij mijn ideale wijn te vinden Nee dank u, ik wil graag zelf zoeken
Sluiten

Opgelet!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfgedrag te verbeteren.
Bepaalde functionaliteiten zijn afhankelijk van deze cookies.
Indien u meer informatie wilt over onze cookie policy kan dat door deze pagina te raadplegen.