Omschrijving
Nieuw project op basis van Macabeu, afkomstig van 2 wijngaarden : 1 ha aangeplant in 1969 en 1 ha aangeplant in 1998. Alle wijngaarden worden biodynamisch bewerkt.
Vinificatie
Handmatige oogst en passage op de sorteertafel. De druiven worden gekoeld tussen 0 en 5° en vervolgens geperst in hele trossen. Koude maceratie in contact met de gistcellen gedurende 2 à 3 weken. Gisting op amforae en grotere oudere vaten zodat er geen invloed van het hout merkbaar is. 6 maanden rust op fles vooraleer hij gelanceerd wordt.
Proefanalyse
Lichtgele kleur. In de neus een citrus karakter, limoenzeste. Peer en wit steenfruit, perzik, maar ook wat nectarine. Subtiele florale toetsen. Komt open bij walsen : mango, ananas, kruidige toetsen. Nasmaak van kruidige aroma's en een hint van de gistcellen. In de mond fris, subtiele aanzet, medium body met een fluweelzachte textuur. Mooie frisse afdronk.
Bewaarpotentieel
2 à 4 jaar na botteling.
Serveren
Fris serveren.