Omschrijving
Vinificatie
De druiven worden manueel geoogst in perfecte gezondheid. Vervolgens worden ze vervoerd in bakjes naar de 'pasera': de plaats waar de druifjes in de zon gedroogd worden tot 'pasas' of rozijnen. Daar worden ze uitgespreid op ronde matjes van jute. Deze pasera duurt ongeveer 3 tot 7 dagen, afhankelijk van de zon en de temperaturen. De druiven bevatten daarna zoveel suiker dat de gisting bijna niet op gang komt. Ze worden vergist tot 1% en daarna gemuteerd met wijnalcohol tot 17%. Deze wijn werd gebotteld na 49 jaar rijping in grote Amerikaanse eiken vaten.
Proefanalyse
Een wijn met een bijzonder donkere, zwarte kleur en die heel viskeus is. Complex in de neus en in de mond: medicinaal, balsamisch, zoethout, zwarte olijf, gebrande koffie, rokerig. Bijzonder intens (zoet) en een eindeloze afdronk.
Bewaarpotentieel
oneindig
Serveren
8-10°